اگر آنچه تاکنون انجام دادهاید، باز کردن در کنسروها و بسته غذاهای آماده بوده است، زمان آن رسیده که جرئت به خرج داده، انگشتان را آغشته به مواد غذایی کرده و از ابتدا خودتان غذایتان را آماده کنید. نگران نباشید، دستورهای پخت بیشماری وجود دارد که به شما توضیح میدهند چگونه غذای خوب و خوشمزه بپزید.
به بخش کتب آشپزی بروید و تعدادی از کتابهایی که با سلیقه غذایی شما سازگار است را قرض بگیرید. برای اینکه در همان آغاز کار دلسرد نشوید، سعی کنید دستور پخت هایی را انتخاب کنید که پیچیدگی کمتری دارند.
در سایتهای مختلف اینترنتی از جمله چطورپدیا (chetorpedia.com) دستورهای پخت فراوانی وجود دارد. در اینترنت گزینههای زیادی پیش ¬رو خواهید داشت و نکته مهم این است، به جای اینکه تمام روز را صرف جمع کردن دستور پخت کنید، سایت مورد علاقه و منبعی که به آن اعتماد دارید را انتخاب کنید؛ پس در انتخاب خود هوشیار باشید. همچنین میتوانید دستور پختی را پیدا کنید که دارای قسمت نظرات کاربران است؛ در این صورت میتوانید ببینید دیگران در مورد دستورهای پخت چه میگویند و چه تغییراتی را پیشنهاد میدهند.
این روزها برنامههای تلویزیونی زیادی در مورد آشپزی وجود دارد، پس پیدا کردن برنامهای قابل قبول برای دیدن، نمیتواند کار چندان دشواری باشد. این کار میتواند به شما کمک کند که تکنیکهای آشپزی را یاد بگیرید، غذاهای مورد علاقه خود را پیدا کنید و حتی انگیزه بگیرید که مهارتهای آشپزی خود را بهبود ببخشید.
منبع الهام و انگیزه سایر آشپزها را از زبان خودشان بشنوید. آنها را ملاقات کنید و سؤال بپرسید. این کار میتواند رویکردی با نشاط و اجتماعی در راستای یادگیری بیشتر در مورد آشپزی باشد.
همین امروز شروع کنید. مهم نیست که نتیجه کار درست از آب در¬نیاید، شما در حال یادگیری هستید و در صورت انجام کار و فکر کردن به آن بهتر و سریعتر یاد میگیرید. انتظار این را داشته باشید که اشتباه کنید و چیزهایی بپزید که مزه فوقالعادهای نداشته باشد؛ نگران این نباشید که شکل غذا چگونه است و دقت خود را بر روی مزه غذا متمرکز کنید. با این حال بعضی از افراد هرگز پا را فراتر از مزه نمیگذارند که البته هیچ ایرادی هم ندارد چراکه همه یک غذای خوشمزه را میپسندند.
در این صورت اشتباهاتتان گران تمام نمیشود و میتوانید کار را تکرار کنید تا زمانی که آن را درست انجام دهید و همچنین میتوانید هنگام آشپزی از کار لذت ببرید.
در این صورت خسته و درمانده نخواهید شد و زمان زیادی را در مقابل اجاقی داغ و یا یک کاسه پر از مواد مخلوط شده نخواهید گذراند.
غذای خود را بچشید و آنگاه سعی کنید که مزهاش را بهتر کنید. یک آشپز خوب با اندکی چشیدن غذا میتواند دریابد که چه چیز میتواند مزه غذا را بهتر کند و این ویژگی فقط با تجربه و تصمیمات غریزی به دست میآید. نکتهای که دریافتن آن به سود شما تمام میشود، این است که شما همین که اقدام به کار آشپزی کردهاید، بدان معناست که به اندازه کافی به غذا اهمیت میدهید، پس خیلی زود فوتوفن خوش طعم کردن غذا را فرا میگیرید.
تکنیکهای اساسی برای رفع اشکالات وجود دارد، مثلاً میتوانید یک غذای بهخصوص را کلفتتر و یا نازکتر کنید، نمک را کم و زیاد کنید و یک اشتباه را بدون اینکه کسی متوجه آن شود به چیزی کاملاً متفاوت تبدیل کنید. ناگفته نماند که بعضی از اشتباهات مثل غذای سوخته قابل جبران نیست، چراکه تمام مزه از بین میرود. یاد بگیرید که چه زمانی باید یک غذا را کاملاً دور بریزید و دوباره امتحان کنید و چه زمانی میتوانید یک اشتباه را کاملاً تغییر دهید.
برای اینکه آشپز خوبی شوید باید اعتمادبهنفس داشته باشید. گاهی مضطرب بودن میتواند غذای شما را خراب کند. میتوانید تا تکمیل کار خود، وانمود کنید که هیچگونه استرسی ندارید و همین میتواند کمک کند که کار درست پیش رود.
از او بخواهید که نظر واقعی خود را به شما بگوید و برای ایجاد تغییرات پیشنهاد ارائه دهد. آماده باشید که نظرات و انتقادات سازنده را بپذیرید، چراکه در غیر این صورت نمیتوانید مهارتهای خود را بهبود ببخشید.
شما میتوانید از برنج باقیمانده از شب قبل استفاده کنید و یا اینکه برنج تازه بپزید. اگر قصد دارید برنج تازه آماده کنید، از دستور پخت زیر استفاده کنید:
حتماً به خاطر داشته باشید که بهوسیله یک کفگیر برنجهای چسبیده به ته قابلمه را جدا کنید، مخصوصاً زمانی که برنج را تازه آماده کردهاید.
برنج را مرتب هم بزنید تا از سوختن و چسبیدن برنج به کف قابلمه جلوگیری کنید. پودینگ برنج هنگامیکه مانند فرنی غلیظ شد، آماده مصرف است.
تا زمانی که عصاره بهطور کامل حل شود، به هم زدن ادامه دهید. هنگام هم زدن کف قابلمه را هم فراموش نکنید. گاهی برنج به ته قابلمه میچسبد و هم زدن برنج باعث جلوگیری از این کار میشود.
با استفاده از یک ملاقه پودینگ را در کاسه یا فنجانهایی جداگانه قرار دهید. میتوانید روی هر کاسه را با دارچین تزیین کنید.
میتوانید پودینگ را در حالی که هنوز داغ است، مصرف کنید. البته اگر میخواهید تجربهای تازهتر داشته باشید، ابتدا اجازه دهید دمای پودینگ به دمای اتاق برسد، سپس آن را در یخچال قرار دهید تا به میزانی که شما دوست دارید، خنک شود.
در این حین میتوانید در ظرف خود روغن بریزید.
باز هم میتوانید از برنج باقیمانده شب قبل استفاده کنید و یا اینکه برنج تازه بپزید. اگر میخواهید برنج تازه آماده کنید نصف فنجان (115 گرم) برنج خشک (ترجیحاً با دانههای متوسط) و یک فنجان (240 میلیلیتر) آب نیاز خواهید داشت. اگر قصد دارید برنج تازه آماده کنید، از دستور پخت زیر استفاده کنید:
تخممرغها را در ظرف بشکنید و با همزن دستی آنقدر هم بزنید تا زردهها کاملاً با سفیده مخلوط شوند.
آنقدر هم بزنید تا همه مواد بهخوبی با هم مخلوط شوند. نباید بهعنوان مثال رگههایی از زرده تخممرغ هم نخورده باقی بماند.
اگر دوست داشته باشید میتوانید مقداری کشمش هم در ظرف بریزید. اگر مخلوط حالتی خیس و سوپمانند دارد، نگران نشوید؛ در زمان پخته شدن، برنج مایع را جذب میکند. همچنین اضافه کردن کشمش بهنوعی یک سنت است که البته اگر با ذائقه شما همخوانی ندارد، میتوانید از کشمش استفاده نکنید.
بهتر است ظرف پودینگ را در یک تابه بزرگتر بگذارید. دقت کنید کف ظرف بزرگتر با حداقل دو سانتیمتر آب پوشیده شده باشد.
با دقت زیاد ظرفها را در فر قرار دهید و اجازه دهید پودینگ به مدت یک ساعت و پانزده دقیقه، بهخوبی پخته شود. هر نیم ساعت یکبار در فر را باز کنید و محتویات ظرف را هم بزنید.
میتوانید پودینگ را در حالی که هنوز داغ است، مصرف کنید. البته اگر میخواهید حس تازهتری به شما دست دهد، ابتدا اجازه دهید دمای پودینگ به دمای اتاق برسد، سپس آن را در یخچال قرار دهید تا خوب سرد شود. سر ظرف را با پلاستیک بپوشانید تا از خشک شدن سطح پودینگ جلوگیری کنید. قبل از سرو کردن پودینگ، سطح پلاستیکی را بردارید.
در این حین میتوانید با روغن زدن به ظرف آن را آماده کنید.
باز هم میتوانید از برنج باقیمانده شب قبل استفاده کنید و یا اینکه برنج تازه بپزید. اگر میخواهید برنج تازه آماده کنید نصف فنجان (115 گرم) برنج خشک (ترجیحاً با دانههای متوسط) و یک فنجان (240 میلیلیتر) آب نیاز خواهید داشت. اگر قصد دارید برنج تازه آماده کنید، از دستور پخت زیر استفاده کنید:
تخممرغها را در ظرف بشکنید و سپس شیر نارگیل را اضافه کنید. با همزن دستی هر دو را آنقدر هم بزنید تا زردهها کاملاً مخلوط شوند. تا زمانی که تمام رگههای زرده تخممرغ مخلوط شوند، به هم زدن ادامه دهید.
اگر میخواهید عطر و طعم خاصتری به پودینگ برنج خود بدهید، نصف فنجان (30 گرم) نارگیل خرد شده به آن اضافه کنید.
نگران این نباشید که مخلوط شما حالتی آبکی و سوپ مانند دارد. برنج حین پخته شدن مایع را به خود جذب میکند و تخممرغها باعث میشوند پودینگ بافتی غلیظ و فرنیمانند پیدا کند.
همانطور که پیشتر گفته شد شما باید ظرف حاوی مخلوط پودینگ را در یک ظرف بزرگتر مانند یک تابه قرار دهید. دقت کنید که ته ظرف بزرگتر را با حداقل دو سانتیمتر آب بپوشانید.
ظرفها را با دقت در فر قرار دهید و اجازه دهید پودینگ به مدت 30 دقیقه پخته شود؛ سپس در فر را باز کنید و مخلوط را هم بزنید و بگذارید 20 دقیقه دیگر هم در فر بماند تا پودینگ به غلظت لازم برسد.
هر چند وقتیکه هنوز داغ است نیز مزه فوقالعادهای دارد، اما میتوانید آن را سرد هم سرو کنید. برای انجام این کار ابتدا اجازه دهید دمای پودینگ به دمای اتاق برسد، سپس آن را در یخچال قرار دهید تا خوب سرد شود. سر ظرف را با پلاستیک بپوشانید تا از خشک شدن سطح پودینگ جلوگیری کنید.
نوش جان.